Ο καιρός τώρα

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τρύπα ασφαλείας στον Internet Explorer



Τρύπα ασφαλείας ανακάλυψε η γερμανική κυβέρνηση στον Internet Explorer και αποφάσισε να παύσει τη χρήση του έως ότου το πρόβλημα λυθεί καθώς οι υπολογιστές είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους και κυρίως σε hackers.


Φυσικά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη γερμανική κυβέρνηση αλλά όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περιήγηση τους στο διαδίκτυο. Η ανακάλυψη έγινε από έναν ανεξάρτητο ερευνητή από το Λουξεμβούργο τον Έρικ Ρόμανγκ ο οποίος ανακάλυψε ότι ο υπολογιστής του είχε προσβληθεί από τον ιό "Poison Ivy". Αφού μελέτησε το πρόβλημα ανακάλυψε ότι κόλλησε τον ιό αυτό λόγω του κενού ασφαλείας που υπάρχει στον Internet Explorer τον οποίο χρησιμοποιούσε. Το πρόβλημα αυτό αφορά σε όλες τις εκδόσεις του Internet Exlporer εκτός από την έκδοση 10!!!

Η Microsoft από τη πλευρά της συστήνει στους χρήστες του προγράμματος να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το patch "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" (EMET) από τη διεύθυνση blogs.technet.com/msrc . Αυτό το patch όπως δηλώνει η Microsoft είναι μια προσωρινή λύση και σύντομα θα υπάρξει και η οριστική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...