Ο καιρός τώρα

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αυτός θα είναι ο πιο ισχυρός υπολογιστής στο κόσμο και θα βλέπει το διάστημα!!!

Έναν πανίσχυρο υπολογιστικό σύστημα το οποίο θα επεξεργάζεται τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα παράγει καθημερινά το "σούπερ" διαστημικό παρατηρητήριο SKA, αναπτύσσει η ΙΒΜ.

  Ο "διαστημικός υπολογιστής" όταν τεθεί σε λειτουργία  θα ο ισχυρότερος στον κόσμο
και ονομάζεται Dense Apperture Array.
  "Δουλειά" του η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δεδομένων του Square Kilometer Array (SKA), του σούπερ τηλεσκοπίου που θα αποτελείται από μια συστοιχία 3.000 ραδιοτηλεσκοπίων διαμέτρου 15 μέτρων το καθένα. Τα τηλεσκόπια θα είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο σε μια έκταση ίση με αυτήν 200 γηπέδων ποδοσφαίρου. Επικρατέστερες χώρες για τη φιλοξενία του SKA είναι η Νότιος Αφρική και η Αυστραλία
  Στο γιγάντιο τηλεσκόπιο SKA θα είναι συνδεδεμένοι 100 σταθμοί παρατήρησης που θα παράγουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες δεδομένων από την παρατήρηση του Σύμπαντος. Μέσα από αυτά οι επιστήμονες ελπίζουν πως θα  εντοπίσουν δισεκατομμύρια  γαλαξιών και θα καταφέρουν να "ταξιδέψουν" στις απαρχές του Σύμπαντος.  
Η ποσότητα των δεδομένων που θα παράγει καθημερινά το SKA θα είναι αρκετή για να «γεμίσουν» 15 εκατομμύρια iPod 64GB, 100 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της κίνησης στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο, 100 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια παραγωγή δεδομένων του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN!
 Και για να γίνεια ακόμη πιο κατανοητή η υπερδύναμη του νέου υπολογιστικού συστήματος, οι κατασκευαστές του εξηγούν πως ακόμη και αν ενώναμε τους ένα εκατομμύριο ισχυρότερους υπολογιστές στον κόσμο και πάλι ο δικός τους υπολογιστής εξακολουθούσε να είναι ισχυρότερος.

Δείτε το σούπερ τηλεσκόπιο και τις εγκαταστάσεις του Dense Apperture Array στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: pyles.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...