Ο καιρός τώρα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ρομποτάκια χορεύουν συγχρονισμένα το Thriller του Michael Jackson!!


Πως θα σας φαίνονταν αν σας έλεγα ότι μπορείτε να δείτε μια χορευτική ομάδα από ρομποτάκια; Σίγουρα θα πιστεύατε ότι είναι κάτι που αφορά στο μακρινό μέλλον...Κι όμως, στην εταιρεία Aldebaran Robotics κατάφεραν το ακατόρθωτο να δημιουργήσουν ρομποτάκια που συγχρονίζονται μεταξύ τους και μπορούν να να χορέψουν!!

Ίσως αυτό να μη σας φαίνεται τόσο πρωτότυπο. Το καταπληκτικό στην εν λόγω ανακάλυψη είναι ότι έστω και αν κάποιο για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει ή το σταματήσουμε μπορεί αυτομάτως να αναγνωρίσει τι κάνουν τα άλλα γύρω του και να συνεχίσει μαζί τους συγχρονισμένα σα να μη σταμάτησε ποτέ!!! Ακριβώς όπως θα έκανε κι ένας άνθρωπος!!!

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τα παραπάνω ρομποτάκια να χορεύουν μαζί το Thriller του Michael Jackson με απόλυτο συγχρονισμό. Κάποια στιγμή ένας από τους επιστήμονες θα πιάσει το ένα και θα του αλλάξει θέση και στάση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και αφού το αφήσει καθιστό αυτό θα δει τις κινήσεις των άλλων ρομπότ γύρω του και θα συνεχίσει συγχρονισμένο!!!

Φυσικά ο σκοπός του παρόντος πειράματος δεν είναι μόνο ο χορός αλλά και το κατά πόσο μπορούν τα ρομποτάκια αυτά να δουλέψουν συγχρονισμένα για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο για το κοινό καλό.

Καλή σας διασκέδαση με αυτά τα υπέροχα ρομποτάκια:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...