Ο καιρός τώρα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΕΡΤ τιμά τον Ευγένιο Σπαθάρη με μια διαδικτυακή εκπομπή





Τη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη, του μεγαλύτερου καλλιτέχνη του Θεάτρου Σκιών στη χώρα μας θα τιμήσει η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ, αύριο στις ιστοσελίδες της www.ert-archives.gr και www.ert.gr . Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή "Ιστορία των χρόνων μου" θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο "Ευγένιος Σπαθάρης - 1959".


Ο Ευγένιος Σπαθάρης αναφέρεται ειδικά στη χρονολογία σταθμό του 1959 κατά την οποία άνθισε ο κινηματογράφος και ο κόσμος άρχισε να τον προτιμά από το μέχρι τότε δημοφιλές θέατρο σκιών. Τότε λοιπόν ο μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης αποφάσισε να μεταφέρεις τον Καραγκιόζη από τις αλάνες, στα θέατρα και τους κινηματογράφους αφού αυτό πρόσταζε η εποχή.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης κάνει εκτενή αναφορά στην παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», που παρουσίασε το 1959 στο Παρίσι προσκεκλημένος του «Θεάτρου των Εθνών», ενός διεθνούς ετήσιου φεστιβάλ. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται και αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Ευγένιου Σπαθάρη. Μια εκπομπή που είναι μια πραγματική ευκαιρία για να μάθουν οι νεότεροι τι είναι το θέατρο σκιών αλλά και να γνωρίσουν αυτόν το μεγάλο καλλιτέχνη που ο ελληνικός πολιτισμός του οφείλει πάρα πολλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...