Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού





Σε λιγότερο από δύο μήνες οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ποιο όμως είναι το σωστό επάγγελμα για τον καθένα; Μια λάθος επιλογή στον επαγγελματικό προσανατολισμό κάποιου μπορεί να είναι καταστροφική για τη μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη καθώς ένας άνθρωπος που θα μπει σε μια σχολή που δεν προτιμά ή στην οποία δεν έχει κλίση, ή δεν θα αποδίδει όσο θα έπρεπε ή θα ήθελε να έχει. Παράλληλα είναι συχνό το φαινόμενο κάποιοι φοιτητές να παρατάνε τις σπουδές τους στο πρώτο ή στο δεύτερο έτος αφού βλέπουν ότι το αντικείμενο είναι πολύ πιο διαφορετικό απ' ότι φανταζόντουσαν από το όνομα της σχολής, είτε γιατί δεν καταφέρνουν να κατανοήσουν το αντικείμενο πλήρως. Από την άλλη στη περίπτωση που κάποιος τελειώσει μια σχολή "με το ζόρι" αλλά το αντικείμενο δεν τον αντιπροσωπεύει τότε ή που δε θα εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα το οποίο σπούδασε ή που θα εγκλωβιστεί σε ένα επάγγελμα που δεν τον αντιπροσωπεύει με αποτέλεσμα να μην αποδίδει στον εργασιακό στίβο. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν αυτό θα έχει τη χαμηλή απόδοση του ατόμου στην εργασία και τη συνεχή απόσπαση της προσοχής του από άλλα θέματα πλην της εργασίας του.

Για να αποφευχθούν λοιπόν διάφορα τέτοια προβλήματα καλό θα είναι οι μέλλοντες φοιτητές πριν δώσουν εξετάσεις και κυρίως πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους να κάνουν ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού το οποίο μέσα από απλές ερωτήσεις θα δείξει στον υποψήφιο, αλλά και στην οικογένειά του το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει πραγματικά.

Ένα τέτοιο τεστ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Το δοκίμασα κι εγώ και είναι αρκετά καλό, αναλυτικό και με ορθά αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...