Ο καιρός τώρα

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τι πρέπει να κάνετε μόλις εγκατασταθεί το Timeline στο προφίλ σας στο Facebook





Όπως έχουμε ήδη πει, σε λίγες μέρες το timeline θα είναι μια υποχρεωτική πραγματικότητα για όλους τους χρήστες του Facebook. Πως όμως μπορείτε να προστατέψετε τα δεδομένα σας από τα αδιάκριτα μάτια; Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση:

Το proho.gr σας ενημερώνει για το τι πρέπει να προσέξετε.

• Βασικότερη ρύθμιση απ' όλες είναι η “Απόκρυψη από το Timeline” που θα έχουν οι δημοσιεύσεις σας. Αφού πατήσετε το enter λοιπόν, σκεφτείτε αν το post που κάνατε θέλετε να εμφανίζεται ή όχι.

• Προσέξτε τις φωτογραφίες σας. Το Timeline δίνει πολύ μεγάλη έμφαση οι οποίες πια θα εμφανίζονται σε τεράστιο μέγεθος. Αν λοιπόν κάποια απ' όλες δεν είναι και τόσο κολακευτική για εσάς, φροντίστε να την εξαφανίσετε εγκαίρως.

• Geotagging. Εκτός από μεγάλο μέγεθος όμως, οι φωτογραφίες σας θα έχουν και πληροφορίες για το που τραβήχτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιθυμείτε να γνωρίζουν όλοι που πήγατε και τι κάνατε, θα πρέπει να αφαιρείτε τα geotags χειροκίνητα.

• Εφαρμογές. Πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ελέγξτε πολύ προσεκτικά αν ζητάει πρόσβαση στο Timeline σας και τι σκοπεύει να δημοσιεύει εκεί. Επίσης καλό είναι να πάτε στις ρυθμίσεις εφαρμογών από το σχετικό μενού και να ελέγξετε τι δικαιώματα έχει η κάθε μία από αυτές που έχετε εγκαταστήσει ήδη. Κυρίως κοιτάξτε την επιλογή που αναφέρει ποιος μπορεί να δει δημοσιεύσεις και τη δραστηριότητα κάθε εφαρμογής. Π.χ. Δημόσια, Φίλοι, Μόνο εγώ κλπ.

• Αν θέλετε να είστε σίγουροι, χρησιμοποιείστε την επιλογή που σας επιτρέπει να βλέπετε πώς φαίνεται το προφίλ σας στους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και συγκεκριμένα άτομα. Είναι η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...